Tenzing blijft groeien. Langzaam, maar gestaag. Wisten we vorig jaar twee nieuwe collega’s aan ons te verbinden, de teller staat nu al op drie. Met veel plezier kunnen we melden dat ervaren scrum master Bram Bloemendaal zich met ingang van 1 september als associate heeft aangesloten bij Tenzing.

Na enkele jaren in loondienst gewerkt te hebben als scrum master gaat Bram vanaf begin juni als zelfstandig ondernemer door het leven. Hoewel hij niet van plan was zich snel bij een netwerk aan te sluiten, is dat hem toch overkomen. Bram: “Ik heb het gevoel dat ik met Tenzing iets kan bereiken. Het zijn vrije geesten, scherpzinnig en leden hebben een sterke mening. Ze bouwen aan een netwerk en leren anderen hoe je in het werkveld kan manoeuvreren, zonder je eigenheid te verliezen.”

Onvoorwaardelijk vertrouwen in de mens

Dat sluit aan bij Brams manier van werken. Een van zijn kernkwaliteiten is zijn onvoorwaardelijke vertrouwen in de mens. Hij heeft daardoor een heel ontwapenende manier van omgaan met teams en hun omgeving. Bram is er bovendien van overtuigd dat een mens alles kan leren. Als facilitator bouwt hij dan ook de omgeving waarin mensen floreren door onbevooroordeeld met ze aan de slag te gaan en ze een gevoel van veiligheid te geven.

Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn studie psychobiologie. Daardoor heeft Bram inzichten verkregen in de natuur van de mens, waardoor hij snapt hoe het brein werkt en hoe bepaalde componenten op elkaar inspelen.

Zij die denken dat Bram na zijn universitaire opleidingen klaar was met leren hebben het mis. Bram beschikt inmiddels over maar liefst 27 licenties en certificaten. Hij is bovendien gecertificeerd trainer en kan binnen Scaled Agile Framework diverse certificeringen verzorgen. Hij beschikt over een sterke wetenschappelijke basis die hij dagelijks weet toe te passen, waarmee hij mensen in hun kracht zet.

De Tenzing-cultuur

Hij is nu nog te kort aan boord om echt iets over de cultuur van Tenzing te zeggen, maar geeft aan te proeven dat er een open cultuur heerst. “Inbreng wordt gewaardeerd. Tenzing is collectief en onbaatzuchtig met focus op de kwaliteit van leven van de medewerkers.

Collega’s denken mee om mij op een klus te krijgen en brengen bovendien hun eigen netwerk in wat veel kansen biedt voor opdrachten. Ze bouwen gezamenlijk aan Tenzing, komen van tijd tot tijd samen en eten een hapje of doen wat gezelligs met elkaar. En dat spreekt mij aan.

Eigenlijk wilde ik alleen starten, op mijn eigen manier, maar Tenzing kwam eerder op mijn pad dan gepland. Ik besloot me aan te sluiten, zodat ik er niet altijd alleen voor sta. Tenzing biedt een reeks aan ervaringen. Bovendien is het gewoon gezellig: er wordt gelachen. Er is ruimte om eigen initiatieven te tonen, maar het is ook prima als je dat niet doet.

Samengevat: Tenzing biedt anderen het vermogen om dingen te verwezenlijken. Het zit ‘m niet eens zozeer in het geld, maar het betreft ook het sociale vlak. Mij helpen om mijn leven zo rijk mogelijk in te richten. Dat is wat Tenzing doet.”