Als je je bij Tenzing aansluit doe je dat omdat je behoefte hebt aan ondersteuning en begeleiding of omdat je een gaaf netwerk zoekt waar je van elkaar kunt leren, elkaar kan stimuleren en vooral veel plezier kan maken. Dat ondersteunen en begeleiden gaat dus twee kanten op. Startende ondernemers krijgen begeleiding, de meer ervaren leiders bieden ondersteuning. En daarnaast brengen wij elkaar tot grotere hoogte door te sparren, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Soms zomaar even tussendoor als je met een hulpvraag zit, maar we gebruiken er ook ons basecamp voor.

Structurele nieuwe invulling Tenzing basecamp

Het Tenzing basecamp is de plek waar wij elkaar al jaren om de week op vrijdag ontmoeten. Dat basecamp hebben wij recentelijk structureel opnieuw ingericht. Zo starten we nu altijd met een korte evaluatie van lopende projecten. Hoe verloopt ieders project? Heb je hulp nodig van een van de anderen? Loopt een project op zijn einde? Wordt een lopend contract verlengd of is het tijd om op zoek te gaan naar een leuke nieuwe uitdaging? Het delen van deze ervaringen leidt tot mooie inzichten en we kunnen elkaar zo heel gemakkelijk ondersteunen als dat nodig is. Ook kan het uitmonden in een intervisieverzoek van een van de collega’s.

Vervolgens staan we stil bij de ontwikkelingen van Tenzing als bedrijf met de focus op het komende kwartaal. Wat is de status van de geplande evenementen? Zijn er nog commerciële kansen, hoe onderhouden we ons netwerk en zijn er nog potentiële nieuwe collega’s waar we kennis mee willen maken?

Aansluitend agenderen we een onderwerp dat we uitgebreid met elkaar willen bespreken. De invulling daarvan is heel divers, maar heeft altijd een raakvlak met projectmatig werken of ondernemerschap. Zo kan het gebeuren dat een van ons dieper ingaat op het efficiënt toepassen van planningstools in MS Teams. Twee weken later kan het dan ineens gaan over de voor- en nadelen van het aansluiten bij een broodfonds als onderdeel van het afdekken van het arbeidsongeschikheidsvraagstuk.

Rond een uur of 12 sluiten we het officiële deel af met een gezamenlijke lunch; een laagdrempelige manier om elkaar nog even te spreken. En in de middag ben je vrij om te blijven ‘hangen’ voor een ‘bila’ als je daar behoefte en tijd voor hebt.

Zin om ons basecamp te bezoeken?

Benieuwd hoe we invulling geven aan deze vrijdagen? Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we naar een geschikt moment om ons basecamp eens te bezoeken.