Met professionals sparren over ontwikkelingen in de markt, sportieve grenzen verleggen op het basketbalveld en gewoon lol maken. Dat gebeurde 23 juni toen Axini, experts op het gebied van model-gebaseerd testen, en Tenzing hun krachten bundelden tijdens een basketbalclinic bij eredivisionist Landstede Hammers in Zwolle. Dit alles vond plaats onder leiding van Herman van den Beld, hoofdcoach van de Landstede Hammers. Herman is meerdere keren uitgeroepen tot coach van het jaar en loodste de Hammers in 2019 naar het landskampioenschap.

Na een voorstelrondje begon de middag met een inhoudelijke discussie over de toegevoegde waarde van model-gebaseerd testen in projecten. Aan de hand van een aantal stellingen werd er druk op los gediscussieerd en werden mogelijkheden verkend om elkaar te versterken.

Vervolgens werd het stokje overgenomen door Herman van den Belt die een presentatie gaf over de rol van data bij het nemen van beslissingen voor, tijdens en na basketbalwedstrijden. Het was indrukwekkend om te zien hoe een spelplan aan de hand van data wordt bepaald en tot uitvoer gebracht.

Uiteraard kon het sportieve deel ook niet ontbreken. Gedurende een uur bracht Herman ons de basisbeginselen van het basketbal bij. Dit theoretisch deel werd afgesloten met een partijvorm waarin we samen met elkaar moesten strijden voor een goed resultaat. Zo passend bij de manier waarop Tenzing te werk gaat. De inspirerende en intensieve middag werd afgesloten met een hapje en een drankje, want plezier maken en elkaar informeel spreken hoort ook bij wie wij zijn.

Zowel Axini als Tenzing kijken terug op een succesvol event!