Visie

Tenzing is gespecialiseerd in het managen van projecten en programma’s waarin bedrijfsprocessen, ICT en veranderingen samenkomen. Onze projectmanagers zijn ervaren integrators. We herkennen en ontwarren snel de rol en invloed van mensen, processen en systemen in organisaties en vraagstukken, en managen deze actief.

Onze werkwijze is inhoudelijk, gedreven, onafhankelijk en resultaatgericht. Commitment en verantwoordelijkheid gaan hand in hand met autonoom denken en een energieke drive for success. We hebben veel ervaring met maatschappelijk relevante en politiek gevoelige projecten en vinden gemakkelijk de weg in multi-actor en multi-stakeholder organisaties waar informatie en automatisering belangrijke onderwerpen zijn.

‘Wij zien projecten als tijdelijke ondernemingen. Een goede projectmanager gedraagt zich dus als een ondernemer. Stelt doelen, heeft visie, is gepassioneerd, werkt hard, maakt zijn/haar handen vuil, neemt beslissingen, heeft plezier in wat hij/zij doet. En toont leiderschap.’

Werkwijze

Tenzing helpt corporates, financiële instellingen en overheden complexe veranderingen op het snijvlak van ICT en bedrijfsvoering door te voeren. We werken resultaatgericht door risico’s en onzekerheden methodisch te managen en pragmatisch aan te pakken. Organisatorische veranderingen begeleiden we persoonlijk en intensief. We passen onze kennis van projectmanagement, bedrijfskunde, ICT en veranderprocessen geïntegreerd toe.

Voor onze opdrachtgevers fungeren we als sherpa’s. We nemen hem of haar veel uit handen en werken schouder aan schouder. We zijn en blijven echter onafhankelijk, vanuit de overtuiging dat dit het succes van de gezamenlijke ‘expeditie’ bevordert. We zijn volwaardige gesprekspartners voor directies, management, leveranciers en specialisten. Onze kennis en ervaring wisselen we graag uit met opdrachtgevers en collega’s.

Onze aanpak is transparant en recht door zee. We kennen de conventies, maar zijn er niet door gebonden. Succes en integriteit liggen op één lijn. Van ‘9 tot 5’ bestaat niet. Het werk is pas af als het resultaat is behaald.

Oorsprong

Tenzing Norgay Sherpa en sir Edmund Hillary waren in 1953 de eerste mensen die de top van de Mount Everest bereikten. Het was een prestatie die tot dan toe onmogelijk werd geacht. Hoewel hun expeditieleider lang volhield ‘that they reached it together, as a team’, onthulde Norgay later dat Hillary als eerste zijn voet op de top zette. Beide mannen hebben echter altijd het belang van de eenheid van hun team benadrukt, als voorwaarde voor hun succes. Ze bleven hun hele leven bevriend.

Als projectmanagers spiegelen wij ons aan de rol van een sherpa. Net zoals hij, spelen wij als gids en ondersteuner een belangrijke rol op de achtergrond en nemen onze opdrachtgever veel uit handen.

Op een ander vlak is Tenzing Norgay nóg een bron van inspiratie voor ons. Hij deed zijn hele leven namelijk niets liever dan klimmen in het hooggebergte. Ook voor ons zijn plezier en uitdaging belangrijke motieven in ons werk. Simpelweg: hoe meer plezier, hoe beter we presteren.