Ondernemen, dat doen we bij Tenzing samen. Van het ontwikkelen van jouw eigen merk, het vinden van een gave opdracht, je persoonlijke ontwikkeling tot en met het op eigen benen staan, allemaal fasen waar we jou mee helpen. Om dat pad naar zelfstandigheid te bewandelen hebben wij zelfs een stappenplan ontwikkeld. Vandaag zijn we toe aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het begin van de expeditie

Jij krijgt net als ieder ander bij binnenkomst een sherpa aangewezen. Een gids die jou in eerste instantie wegwijs maakt binnen Tenzing, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je toegang krijgt tot het pand en andere faciliteiten. De eerste twaalf weken heb je eens in de twee weken even contact met je sherpa over allerlei praktische zaken. En uiteraard ontmoet je andere collega’s. Dat is het begin van jouw expeditie.

Zo helpen wij jou bij je ontwikkelvraag

Ieders ontwikkeling ligt op vele vlakken. Zo heeft de een behoefte aan het inhoudelijk verbeteren van zichzelf, de ander wil werken aan zijn vaardigheden als projectprofessional. Jouw sherpa helpt jou bij het formuleren en invullen van je ontwikkelvraag. 

Zo word je door ons begeleid

Periodiek heb je een gesprek met je sherpa over het onderwerp waarop je gecoacht wilt worden en waar je opleidingsbehoefte ligt. Hieruit kan een hele specifieke vraag naar voren komen die bijdraagt aan jouw eigen ontwikkeling. Ook kijken we waar de collectieve ontwikkelbehoefte ligt en sturen we aan op gezamenlijk leren door het delen van eigen ervaring, en het collectief aanbieden van opleidingsprogramma’s. We voorzien tevens regelmatig in intervisiebijeenkomsten over specifieke dilemma’s in je werk. Periodiek bespreken we ook cases als onderdeel van de collegasessies die we twee keer per jaar organiseren. Tenzing-collega’s of andere zelfstandigen uit ons netwerk bespreken tijdens zo’n sessie een (lopend of afgerond) project of actuele ontwikkeling wat jou verder helpt in je kennis en het vergroten van je netwerk.

En de expeditie gaat dóór

Persoonlijk ontwikkelen gaat wat ons betreft nog een stapje verder. Juist door samen met jou op zoek te gaan naar opdrachten waar jij je het beste in thuis voelt en in rollen waar je je nog verder kunt ontwikkelen, ondersteunen we jou als een heuse Sherpa bij dit proces. We geven je adviezen en zorgen ervoor dat we elkaar regelmatig zien. Als ondernemende collega ligt het initiatief en de regie voor jouw ontwikkeling bij jezelf. En dat, zonder dat je het alleen hoeft te doen.