Online collegasessie Miro

Twee keer per jaar organiseren we als Tenzing een collegasessie. De huidige situatie waar we als wereld in verkeren heeft ertoe geleid dat het online heeft plaatsgevonden. Met een bijpassend thema dit keer.

Miro

Op 25 maart jongstleden maakten vijftien projectprofessionals kennis met Miro; een online samenwerkingstool. Peter Lubbers, associate van Tenzing projectmanagement nam ons mee in de wereld van Miro. Met gebruikmaking van onder meer ‘geeltjes’, maakten we kennis met de mogelijkheden van deze tool. Met grote groepen samenwerken om een sprintplanning te maken blijkt een eenvoudige zaak in Miro. Ook tegelijkertijd structureren en prioriteren is met gebruikers gemakkelijk te realiseren. Als procesbegeleider sta je met Miro wel voor een uitdaging om rust te creëren in een speelveld van deelnemers, die met de muis over het scherm bewegen. Want dat de dynamiek anders is dan in real life, werd ook duidelijk. Al met al een leerzame sessie en een mooie ervaring om in deze tijden elkaar te blijven ontmoeten.

Heb jij ideeën?

Vrijwel altijd is er iemand binnen Tenzing, die recent in aanraking is gekomen met een professional uit ons netwerk die graag zijn of haar verhaal wil doen. Ook voor aanstaande sessie zijn er al wat ideeën, maar we laten ons ook graag verrassen. Wil jij jouw kennis delen op dit platform voor collega zelfstandig professionals? Laat het ons dan weten. Of heb je een idee voor een alternatieve invulling, ook dan kun je je bij ons melden (info@tenzing.nl)!

(*) Collegasessies van Tenzing zijn bedoeld voor zelfstandig werkende collega’s waar we in projecten mee samenwerken of samengewerkt hebben, en die niet tot de organisatie van een opdrachtgever behoren. De sessies vinden twee keer per jaar plaats. Ze hebben deels een inhoudelijk en deels een netwerkkarakter.