Tenzing consulting

Als Tenzing consulting spelen we een actieve rol in projecten waar bedrijfsprocessen, ICT en veranderingen samenkomen. Dit doen wij in verschillende rollen op het snijvlak van business en ICT.

Product owner

In de rol van product owner denken we mee met de belangen van de klant en maken we de vertaalslag van een globale visie naar uitvoerbare stukken werk.  Het beheren en prioriteren van de Product Back Log is vanzelfsprekend een belangrijke taak.  Om commitment te bereiken heeft het realiseren van de samenwerking met de verschillende belanghebbenden de hoogste prioriteit.  Alleen op die manier kunnen onze product owners de inzichten overbrengen aan het scrumteam.

Scrum master

Bij projecten waar gescrumd wordt komt veel energie vrij.  Onze scrum masters zijn goede facilitators en herkennen wanneer teams blijven hangen in discussies en ‘politiek’ gekonkel.  We helpen om van een club individuen een team te maken dat samenwerkt en waar de positieve energie stroomt. Kennis van mensen en processen binnen teams is iets waar we goed in zijn.  We herkennen snel de rol en invloed van mensen op het proces en het resultaat, spiegelen deze en zijn in staat om patronen te doorbreken.

Business analist

Vertegenwoordigen we een rol als business analist binnen het development team, dan verstaan we de kunst om de klantwensen om te zetten naar tastbare (deel)producten.  Daarin staat de inhoudelijke betrokkenheid voorop, naast onze gedrevenheid en onafhankelijkheid. Een gepaste hoeveelheid eigenwijsheid is ons niet vreemd, maar altijd in het belang van het resultaat.

“Of je product owner bent, scrum master, of business analist; een  goede projectprofessional gedraagt zich als een ondernemer. Stelt doelen, heeft visie, is gepassioneerd, werkt hard, maakt zijn/haar handen vuil, neemt beslissingen, heeft plezier in wat hij/zij doet. En toont initiatief en leiderschap.’

Werkwijze

Tenzing helpt corporates, financiële instellingen en overheden complexe veranderingen op het snijvlak van ICT en bedrijfsvoering door te voeren. We werken resultaatgericht door risico’s en onzekerheden methodisch te managen en pragmatisch aan te pakken. Organisatorische veranderingen begeleiden we persoonlijk en intensief. We passen onze kennis van projectmanagement, bedrijfskunde, ICT en veranderprocessen geïntegreerd toe.

Voor onze opdrachtgevers fungeren we als sherpa’s. We nemen hem of haar veel uit handen en werken schouder aan schouder. We zijn en blijven echter onafhankelijk, vanuit de overtuiging dat dit het succes van de gezamenlijke ‘expeditie’ bevordert. We zijn volwaardige gesprekspartners voor directies, management, leveranciers en specialisten. Onze kennis en ervaring wisselen we graag uit met opdrachtgevers en collega’s.

Onze aanpak is transparant en recht door zee. We kennen de conventies, maar zijn er niet door gebonden. Succes en integriteit liggen op één lijn. Van ‘9 tot 5’ bestaat niet. Het werk is pas af als het resultaat is behaald.

Oorsprong

Tenzing Norgay en sir Edmund Hillary waren in 1953 de eerste mensen die de top van de Mount Everest bereikten. Het was een prestatie die tot dan toe onmogelijk werd geacht. Hoewel hun expeditieleider lang volhield ‘that they reached it together, as a team’, onthulde Norgay later dat Hillary als eerste zijn voet op de top zette. Beide mannen hebben echter altijd het belang van de eenheid van hun team benadrukt, als voorwaarde voor hun succes. Ze bleven hun hele leven bevriend.

Als projectprofessionals spiegelen wij ons aan de rol van een sherpa. Net zoals hij, spelen wij als gids en ondersteuner een belangrijke rol op de achtergrond en nemen onze opdrachtgever veel uit handen.

Op een ander vlak is Tenzing Norgay nóg een bron van inspiratie voor ons. Hij deed zijn hele leven namelijk niets liever dan klimmen in het hooggebergte. Ook voor ons zijn plezier en uitdaging belangrijke motieven in ons werk. Simpelweg: hoe meer plezier, hoe beter we presteren.