Inrichten administratie nieuwe PUO

Keylane is een Europese leverancier van software. Ze ontwikkelen en implementeren flexibele standaardoplossingen voor alle kernprocessen van zowel verzekeraars als pensioeninstellingen. Het aantal klanten dat Keylane ondersteunt, groeit nog steeds.

Centric is een nieuwe speler op de markt van pensioenuitvoeringsorganisaties. Het gat dat ontstaan is doordat Syntrus Achmea stopt met het ondersteunen van bedrijfstakpensioenfondsen wordt deels door Centric opgevuld; zij nemen de administratie van 5 pensioenfondsen over van Syntrus Achmea per 1 januari 2018.

Voor het uitvoeren van de pensioenadministratie wordt gebruik gemaakt van het pakket Maia van Keylane. Marco Korbag heeft als projectmanager vanuit Keylane ondersteuning geboden bij het implementeren (inrichten, uitrollen en dataconversie) van Maia bij Centric. In het pakket moeten de fondsen Hout, Meubel, Beton, Reiswerk en Tandtechniek geadministreerd worden.
Van deze fondsen werden 3 fondsen al geadministreerd in Maia en 2 fondsen werden geadministreerd in een ander systeem. Voor deze laatste fondsen moest een reguliere conversie uitgevoerd worden. De 3 fondsen die al in Maia geadministreerd werden, moesten wel naar een andere versie van Maia gebracht worden. Hierbij werd tegelijkertijd overgegaan naar een andere inrichting van Maia. Dit resulteerde in een specifieke conversie.

Naast het inrichten de pensioenadministratie Maia moest voor 4 fondsen ook een deelnemersportaal ingericht en uitgerold worden. Deze deelnemerportalen werden ingericht in FinCircle van Keylane.