Management van complexe projecten

Krijgt u als ervaren projectmanager steeds meer te maken met veranderingen in plaats van losstaande projecten? Dan bent u waarschijnlijk toe aan de stap richting changemanagement. Deze sherpatraining helpt u in uw persoonlijke ontwikkeling als programmamanager.

Door toenemende omgevingsdynamiek van organisaties, neemt zowel het aantal projecten als de complexiteit van projecten toe. Organisaties worden steeds kritischer op het creëren van ‘meerwaarde’ uit gedane investeringen. Van ervaren projectmanagers wordt meer verwacht rondom persoonlijk leiderschap. De sherpatraining ‘Managen van complexe projecten’ helpt ervaren projectmanagers doorgroeien naar de rol van programmamanager die zich vertrouwd voelt op tactisch en strategisch niveau

Doelgroep
Ervaren projectmanagers die ruim voldoende theoretische bagage hebben verkregen, minimaal tien jaar praktijkervaring hebben, en vanuit persoonlijk leiderschap op tactisch en strategisch niveau met projectmanagement het verschil willen maken.
story board managen complex

Programma
Door middel van korte inleidingen en diverse video presentaties worden ‘best practices’ van verandermanagement thema’s behandeld. Via reflectie op de eigen praktijk en toepassing in enkele praktijk simulaties worden kennis en vaardigheden verder ontwikkeld. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
Onderwerpen

 • Wat maakt een project complex?
 • Hoe kun je echt draagvlak voor veranderinitiatieven creëren?
 • Hoe pas je baten-, programma- en portfoliomanagement optimaal toe?
 • Hoe houdt je veranderingen flexibel met behulp van zelfsturing en iteratief plannen?
 • Wat zijn hedendaagse leiderschapsconcepten en kun je leiderschap ontwikkelen?

 • Praktische informatie
  Door de geconcentreerde en intensieve programmaopzet kan de sherpatraining ‘Managen van complexe projecten’ op één middag en avond (6 uur) worden gegeven. De kosten van deze training zijn € 950,- exclusief BTW per persoon. Aanmelden kan via info@tenzing.nl.

  Vervolgtrainingen | Lagant

  Na het volgen van de sherpatraining ‘Managen van complexe projecten’ adviseren wij MSP (Managing Successful Programmes) op Foundation en Practitioner level te volgen. Het gestuurd realiseren van een veranderprogramma staat hierin centraal. De training MSP is een goede voorbereiding op het examen dat leidt tot het internationaal erkende MSP certificaat (APMG).