Optimalisatie bedrijfsvoering

EP&C ondersteunt ondernemingen bij het verkrijgen, handhaven en omgaan met octrooien, merken en modellen. EP&C is één van de grotere spelers in Europa en een wereldwijd erkend advieskantoor in de bescherming van Intellectueel Eigendom.

Maart 2015 is voormalig partner Dennis Wustefeld als interim projectmanager bij octrooi- en merkenbureau EP&C gestart. Met een team van interne projectmedewerkers werd nauw samengewerkt met de Oostenrijkse softwarepartner Unycom om de primaire bedrijfsvoering en de implementatie van een nieuw integraal softwaresysteem aan te pakken.

Het doel van deze organisatieverandering is de organisatie flexibeler, efficiënter en uniformer te maken. Zo wordt de dienstverlening op een kwalitatief hoger niveau verleend, maar ook klantgerichter.

Nadat de eerste fase van het project was afgerond in april 2016, heeft Peter Lubbers de opdracht overgenomen om de uitvoering van de tweede en laatste fase uit te voeren. Deze fase is in december 2016 opgeleverd.


De geschiedenis van EP&C begint in 1939 met de oprichting van octrooi- en merkenbureau Exterpatent in Den Haag. Door een fusie met Polak & Charlouis in 1995 ontstond EP&C. Op basis van ruim 75 jaar ervaring heeft EP&C zich ontwikkeld tot een wereldwijd erkend adviseur en hedendaagse dienstverlener in de bescherming van Intellectueel Eigendom.