Managen van Agile (Scrum) projecten

Krijgt u als projectmanager steeds meer te maken met kort-cyclische ‘Agile’ projecten in plaats van traditionele ‘waterval’ projecten? Dan bent u waarschijnlijk toe aan een krachtige maar korte sherpatraining om ook Agile projecten aan te leren sturen.

Onderzoek naar succes van projecten leert dat traditioneel georganiseerde projecten slechts in specifieke situaties leiden tot echt succes. Met behulp van een Agile projectaanpak met compacte teams, ‘leerloops’, korte iteraties en direct bruikbare resultaten wordt de kans op projectsucces sterk vergroot. De sherpatraining ‘Managen van Agile (Scrum) projecten’ biedt ervaren traditioneel geschoolde projectmanagers versneld inzicht in het leiden van Agile projecten.

Doelgroep
Ervaren projectmanagers met IPMA en PRINCE2 kennisbagage die hun persoonlijke (leiderschap) professionalisering willen uitbreiden naar Agile projecten.
story board scrum

Programma
Door middel van korte inleidingen en diverse video presentaties worden ‘best practices’ van een Agile projectaanpak behandeld. Via reflectie op de eigen praktijk en toepassing in enkele praktijksimulaties worden kennis en vaardigheden verder ontwikkeld. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
Onderwerpen

 • Wat is Agile en wanneer pas je het toe?
 • Wat zijn Agile principes en processtappen?
 • Hoe wordt een Agile project georganiseerd?
 • Hoe moet je als projectleider omgaan met leiderschap in Agile projecten?
 • Hoe laat je zien of het project waarde levert

 • Praktische informatie
  Door de geconcentreerde en intensieve programmaopzet kan de sherpatraning ‘Managen van Agile (Scrum) projecten’ op één middag en avond (6 uur) worden gegeven. De kosten van deze training zijn € 950,- exclusief BTW per persoon. Aanmelden kan via info@tenzing.nl.

  Vervolgtrainingen | Lagant

  Na het volgen van de sherpatraining ‘Managen van Agile (Scrum) projecten’ adviseren wij de training Agile Certified Pratitioner te volgen. Het managen van Agile projecten met haar waarde gedreven project realisatie, het dynamisch plannen, de zelfsturende teams en het continu verbeteren staat hierin centraal. Deze training is een goede voorbereiding op het examen dat leidt tot het internationaal erkende (PMI) ACP certificaat.